Sora Maria Dascalu


(Sora Mardare, sora Dascalu, sora Paciurca, mami si tati. 1994)

Am primit cu durere si tristete trecerea in vesnicie a sorei Maria Dascalu. Dar in acelasi timp cu mare pace, pentru ca ea nu a disparut in neant, ci s-a dus la Domnul ei si al nostru, in prezenta lui Isus Hristos. A murit la 95 de ani.

Rar mi-a fost dat sa intalnesc persoane ca sora Dascalu. Pentru mine a fost o mare sursa de incurajare. Era suficient sa ma uit la fata ei luminoasa si sa prind curaj in slujire. Am fost atins de rugaciunile ei si de pasiunea ei pentru Dumnezeu. Era o adevarata placere sa stai de vorba cu ea si sa te rogi impreuna cu ea. O stiu de cand eram un prunc, dar nu am auzit-o niciodata fiind rautacioasa cu cineva, dispretuind pe cineva, sau barfind pe cineva. Nu vreau sa spun ca era perfecta, dar si-a stins imperfectiunile in bucuria Duhului care lucra in ea. Si nu voi putea uita niciodata aceste lucruri.

Bisericile noastre au nevoie de surori – dar si de frati! –  hotarati sa il slujeasca pe Dumnezeu asa cum a facut-o sora Maria Dascalu. I-am vazut genunchii batatoriti de rugaciune. La propriu! Am auzit-o citand numerosi Psalmi pe de rost. Iubea cartea Psalmilor din toata inima. Am vazut-o luptand pentru biserica din Onesti, caci era nelipsita de la Casa lui Dumnezeu. A fost cu noi de multe ori in misiune in satele din jur, dar nu sa predice, ci sa se roage si sa cante din toata inima. Si as vrea sa va ganditi ca, in vremea aceea, era o sora vaduva de 70 – 80 de ani care cauta sa il slujeasca pe Domnul cum putea mai bine. Pentru mine, ca slujitor al Domnului,  nu este onoare mai mare decat sa am in jurul meu persoane care il iubesc pe Dumnezeu, dar si pe oamenii din jur. Si sora Maria Dascalu a fost o asemenea persoana.

Despartirea e intotdeauna dureroasa, caci iubirea nu vrea sa se separe de cel iubit. Ea a fost una dintre persoanele care au mijlocit in rugaciune pentru mine, chiar si dupa ce am plecat din Onesti. Am pierdut un mijlocitor!

In viata aceasta trecatoare, Dumnezeu ne da uneori harul de a cunoaste oameni extrem de frumosi si plini de iubire. Eu am avut parte de harul acesta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.