Facebook (4) Prima predica


Îți aduci aminte ce ai predicat prima dată și unde?

În vara lui ’94, dupa primul an de Institut Biblic, am început să pun în practică ceea ce învățasem până atunci. În vara aceea am mers cu tinerii bisericii din Onești „în misiune”. Ei urmau să cânte și să spună poezii, iar eu aveam să țin prima mea predică. Am mers într-o biserică mică, formată din bătrâni, din satul Bâlca. Auzisem că acolo s-a oprit și fratele Wurmbrandt, după ce a fost eliberat din închisoarea de la Târgu Ocna.

Pregătirea pentru predică a fost severă si mi-a ocupat toată săptămâna. Mi-am pregătit predica din Romani 12: 4 – 8. Titlul predicii: Mădularele Trupului. Am repetat predica până am învățat-o pe de rost, cuvânt cu cuvânt. Aveam un reportofon SANYO cu casete TDK și am făcut cel puțin trei înregistrări pentru „autoanaliză”🙂, în fața oglinzii. Pe ceas, după fiecare înregistrare, predica dura aproximativ 20 de minute.

Plin de emoții am pornit la drum.

Totul a decurs bine până am fost anunțat că urmează să predic. Am ieșit la amvon și…am predicat. Nu pot explica, dar timpul acela îmi este „blocat” în memorie. Nu mă pot vizualiza în timpul predicii și nu îi pot vedea pe bătrânii care mă ascultau. Nu știu ce s-a întâmplat, dar predica de 20 minute, pe care o memorasem cuvânt cu cuvânt, a durat maxim 10 minute.

La sfârșitul slujbei mi s-a spus că predicasem bine și că am potențial. Dar eu nu imi puteam reveni din șocul primei predicări.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.