Liberi prin Adevăr


Societatea actuală – formată din familiile noastre – suferă pentru că îi lipsește adevărul și astfel îi lipsește mijlocul prin care să intre într-o relație personală cu Dumnezeul cel viu. Dacă trebuie să învățăm ceva în vremurile acestea este că, la un moment dat, adevărul ne va prinde din urmă și ne va expune inima. Nu putem scăpa de adevăr, iar din această pricină, împotriva adevărului se vor dezlănțui forțe pe care nici nu ni le putem imagina.

Profetul Daniel ne spune că Anticristul va arunca adevărul la pământ și va izbuti în ceea ce și-a planificat. Daniel 8:12 este un verset dificil, care a lăsat loc de multe interpretări. Poate fi călcat adevărul în picioare? Va reuși diavolul să-și ducă planurile la îndeplinire? În textul de față, profetul are în vedere adevărul revelat în Scriptură, adevăr pe care diavolul îl va ataca. Fără adevărul revelat, baza religioasă a poporului avea să se prăbușească. Însă această aruncare la pământ a adevărului urmărește un scop. Care este scopul pe care îl urmărește diavolul? Din ceea ce observăm în Scriptură, diavolul luptă împotriva adevărului pentru a-l înlocui cu minciuna. Moralitatea bazată pe adevărul revelat va fi înlocuită cu o moralitate subiectivă, bazată pe preferințele personale ale omului. Omul nu se va mai raporta la Dumnezeu când va lua decizii importante în viață, ci se va baza pe o logică pervertită, care va considera binele rău și răul bine. Poziționându-se cu spatele la Dumnezeu, omul va fi lăsat să experimenteze consecințele propriilor alegeri și aspra judecată a lui Dumnezeu. Oamenii vor refuza „dragostea adevărului ca să fie mântuiți” (2 Tesaloniceni 2:10) și vor avea soarta tatălui minciunii.

Modul în care familia este tratată în aceste vremuri este de-a dreptul îngrijorător. Pe lângă faptul că sexualitatea umană a devenit o chestiune controversată, în care singurul reper este bunul plac al individului, însăși ideea de familie este atacată. Bazele pe care a fost construită societatea umană sunt surpate prin încercarea de a redefini familia tradițională și chiar de a o elimina. Și care este procedura tehnică prin care se încearcă aceasta? Înăbușirea adevărului revelat. Nu ce ne învață Sfânta Scriptură despre familie este important la ora actuală, ci modul în care definim noi adevărul și moralitatea.

Omul modern este pus în fața aceleași ispite pe care au avut-o protopărinții noștri: este împins să definească binele și răul după propriile criterii. Adevărul etern este aruncat la pământ, iar omul se așază cu picioarele pe el, enunțându-și propriul adevăr. La ora actuală, societatea noastră trece printr-o criză inimaginabilă, pentru că L-am îndepărtat pe Dumnezeu și i-am ocupat tronul de Judecător moral. Din această cauză, viața umană – și în special viața familiilor noastre – experimentează o tensiune insuportabilă. Singura șansă pe care o avem este să ne pocăim și să reașezăm temeliile adevărului. O întoarcere la rădăcinile vieții spirituale, unde adevărului revelat este fundamental, va oferi Bisericii mijloacele necesare de a influența lumea. Este timpul să renunțăm la mesajele bazate pe psihologia socială, pe divertisment ieftin și de prost gust, pe formalism fără lumină, sau pe discursuri sectariste irelevante, care nu oferă soluții problemelor cu care ne confruntăm. Chiar dacă predicarea adevărului este dureroasă, ea întotdeauna oferă soluții. Lumea noastră nu are nevoie de trăncăneala Bisericii – sunt trăncănitori mai buni decât noi în lume, de ce ne-ar asculta pe noi? – ea are nevoie de adevărul nostru, de vestea bună a împăcării cu Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.